Wie niet drinkt, verdient een Bob-waarborg!
Eind november trapte Vias samen met de Belgische brouwers en verzekeraars de Winter Bob-campagne af met de korte en krachtige slogan ‘Wie rijdt, drinkt niet’. Een goede gelegenheid om nog eens op te frissen dat Bob al decennialang de persoon is die de verantwoordelijkheid neemt om iedereen veilig naar huis te brengen na een feestje.
Hoeveel mensen blazen positief?
Tijdens de eindejaarscampagne van 2023 werden dagelijks gemiddeld 7.700 bestuurders gecontroleerd, waarbij 1,6% van de tests positief was. Ter vergelijking: in de campagne van 2013 was dit nog 3,2%. Het is dus letterlijk van levenslang om de Bob-boodschap te blijven verspreiden als we het gedrag van onze bestuurders willen veranderen, want In België staat nog steeds 11% van de verkeersongevallen met lichamelijke schade op het conto van bestuurders onder invloed van alcohol!
Feestje? Duid eerst uw Bob aan!
De feestdagen komen eraan en dan worden er traditioneel meer bubbels, wijn, bier of digestiefjes geconsumeerd. Jammer genoeg wordt heel vaak pas op het moment van vertrek beslist wie er nog (het meest) in staat is om achter het stuur te kruipen... Herkenbaar?
Daarom adviseren we u om altijd een Bob aan te duiden vóór u op stap gaat. Die engageert zich dan om alleen alcoholvrije alternatieven te drinken, want zelfs één glaasje kan gevaarlijk zijn. Dat is de kernboodschap van de nieuwe Bob-campagne, die we met P&V graag mee onder de aandacht brengen.
Tip! Er bestaan tegenwoordig heel wat lekkere feestelijke non-alcoholische drankjes: wat dacht u bijvoorbeeld van een BOBtail?
Bob automatisch meeverzekerd bij P&V
Bent u eigenlijk verzekerd als u Bobt? Wat als uw beste vriend Bob is en een ongeluk veroorzaakt met uw auto. Moet hij dan de schade aan uw wagen terugbetalen? En wat als u als Bob een ongeluk veroorzaakt met de auto van een vriend?
Met de BA-autoverzekering van P&V moet u zich alvast geen zorgen maken. De gratis Bob-waarborg vergoedt de schade:
- aan uw voertuig, als dat door een Bob bestuurd werd;
- aan een ander voertuig, als u die als Bob bestuurde.
U hoeft niet speciaals te doen om van de Bob-waarborg te genieten. Zij maakt automatisch deel uit van uw verzekering BA Auto.
Voor meer informatie over deze waarborg en onze autoverzekeringen kunt u terecht bij uw P&V-adviseur.
Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Auto ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met stilzwijgende verlenging.
Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (https://www.ombudsman-insurance.be).
Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.
Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.
Bescherm uw woning tijdens de feestdagen
De feestdagen staan voor de meeste mensen voor gezelligheid, warme familiemomenten en feesten. Maar ze kunnen ook risico's voor uw woning met zich meebrengen. Hierbij enkele tips om uw huis veilig te houden en zorgeloos van de feestdagen te genieten.
1. Verhoogde risico's tijdens de feestdagen
- Huisbranden: Kaarsen en open haarden vergroten het risico op brand.
- Inbraken: Huizen zijn vaak leeg tijdens de vakantie, wat inbrekers kan aantrekken.
- Waterschade: Winterse temperaturen kunnen leiden tot lekken of gesprongen leidingen.
2. Tips om schade te voorkomen
- Gebruik veilige decoraties: Gebruik gecertificeerde verlichting en schakel ze uit wanneer u niet thuis bent.
- Verhoog de beveiliging: Installeer alarmsystemen (wat u trouwens recht geeft op een korting op uw diefstalverzekering) en vraag een buur om uw huis in de gaten te houden tijdens uw afwezigheid.
- Bescherm de leidingen: Isoleer uw waterleidingen.
3. Controleer uw brandverzekering
- Wat dekt uw verzekering? Weet u welke risico’s uw brandverzekering dekt? Als u zeker wil zijn dat u niet over- of onderverzekerd bent, kunt u uw P&V-adviseur contacteren voor een gratis check-up.
- Aanvullende opties: Overweeg aanvullende opties zoals een diefstaldekking of een Pack Tuin.
4. Wat te doen bij schade?
- Schade melden: Contacteer zo snel mogelijk uw P&V-adviseur en volg de verschillende stappen.
- Documentatie: Maak foto's van de schade en bewaar alle reparatiebonnen.
Extra tips
- Energie besparen: Overweeg energiezuinige verlichting en thermostaten om kosten te besparen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen.
- Gezondheid en veiligheid: Zorg ervoor dat uw rook- en koolmonoxidemelders goed werken en vervang de batterijen indien nodig.
- Winterklaar maken: Controleer uw dak en dakgoten op bladeren en sneeuw om waterschade te voorkomen.
Lees ook:
- 8 ongelukjes op oudejaarsavond: bent u goed verzekerd?
- 12 tips om uw apparaten veilig op te laden
- Wat dekt de brandverzekering in de praktijk
U ontdekt er nog heel wat concrete schadegevallen en extra tips om het (brand)veilig te houden.
Meer weten?
Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunt u zorgeloos genieten van de feestdagen en de winterse gezelligheid. Meer weten over de brandverzekering of een andere verzekering van P&V? Contacteer dan een P&V-adviseur in uw buurt.
Werelddag voor de Herdenking van Verkeersslachtoffers
19 november 2024
Werelddag voor de Herdenking van Verkeersslachtoffers: laten we ze eren door de risico's te verminderen
Wist u dat op 20 november wereldwijd de slachtoffers van verkeersongevallen worden herdacht? Wellicht niet… en tóch kennen we allemaal, van dichtbij of veraf, een gezin dat een dierbare heeft verloren of iemand die levenslang gehandicapt is door een verkeersongeval.
Vandaag brengen we overal ter wereld een eerbetoon aan de mensen van wie het leven van de ene dag op de andere helemaal op zijn kop werd gezet. En dat is meteen een goede gelegenheid om nog even stil te staan bij het belang van verkeersveiligheid!
Als betrokken verzekeraar zetten we ons dan ook sterk in voor de bevordering van de verkeersveiligheid en de preventie van ongevallen. Daarom:
Enkele basistips voor een veiliger verkeer
Respecteer de regels
Snelheidsbeperkingen respecteren, uw snelheid aanpassen aan de omstandigheden, voldoende afstand houden… Het klinkt allemaal vanzelfsprekend, maar wie deze basisprincipes vergeet, kan uiteindelijk een fout met grote (en dure) gevolgen maken.
Blijf geconcentreerd op de weg
Luide muziek tijdens het rijden is geen idee. Vermijd ook zeker het gebruik van uw gsm zonder handsfree hulpmiddel, want onderzoek heeft aangetoond dat dit het risico op ongevallen maar liefst verdubbelt!
Beperk uw alcoholgebruik
De consumptie ervan beïnvloedt uw reflexen en concentratie. Kent u trouwens onze BOB-waarborg? Deze waarborg zit automatisch in de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto van P&V en vergoedt de schade aan uw eigen voertuig als dat door een Bob werd bestuurd én de schade aan een ander voertuig als u dat zelf als Bob bestuurde.
Laat uw auto regelmatig onderhouden
De bandenspanning en de staat van uw banden, correct werkende koplampen, schone ruiten en regelmatige onderhoudsbeurten in de garage zijn allemaal belangrijk om veilig de weg op te gaan.
U kunt op ons rekenen
Wij staan voor u klaar als u hulp nodig hebt.
Hebt u een vraag over uw autoverzekering?
Hebt u vragen naar aanleiding van een ongeval?
Hebt u dringende bijstand nodig?
Neem contact op met uw verzekeringsadviseur.
Waarom en wanneer overschakelen op winterbanden?
Wist u dat het risico op ongevallen tijdens de winter zes keer groter is dan in de zomer? Dat komt onder meer omdat uw remafstand met zomerbanden op een gladde weg dubbel zo lang is als met winterbanden.
Kortom, uw auto uitrusten met banden die zijn aangepast aan het seizoen is essentieel voor uw veiligheid, die van uw passagiers én die van de andere weggebruikers!
Waarom winterbanden plaatsen?
Banden zijn gemaakt van rubber, een relatief zacht materiaal dat zich aan de oneffenheden in het wegdek aanpast, het contactoppervlak vergroot en daardoor de grip verbetert. Rijden met harde kunststofbanden zou daarom gevaarlijk zijn: remmen wordt onmogelijk en uw auto zou meteen uit de bocht vliegen. En dat is precies wat er gebeurt met rubber als het koud is. Want net als veel andere materialen heeft rubber een zogenaamde 'glasovergangstemperatuur' waarbij het materiaal 'verglaast', wat betekent dat het hard en broos wordt. Om dit te voorkomen, hebben winterbanden een speciale samenstelling met een lagere glasovergangstemperatuur. Daardoor blijft de band ook bij zeer lage temperaturen soepel en slipvast.
De voordelen van winterbanden
- Betere prestaties onder 7 °C
- Betere controle
- Veiliger in de bochten
- Optimale remkracht
- Minder kans op aquaplaning
- Betere grip op de weg
Wanneer overschakelen op winterbanden?
Wanneer de temperatuur regelmatig onder de 7 °C zakt, harden zomerbanden uit en hechten ze minder aan de grond. Daarom is het aangeraden om winterbanden te plaatsen zodra de temperatuur onder deze waarde daalt. Wacht niet tot u vast komt te zitten in de sneeuw of slipt op ijzel: een goed moment om van banden te wisselen is de start van het winteruur!
Goed om te weten
- Vergeet niet om op tijd uw winterbanden te bestellen. Vaak veroorzaken de eerste sneeuwvlokken een stormloop naar de verkooppunten en dus een voorraadtekort.
- Om zeker te weten dat een band een ‘winterband’ is, moet u controleren of het logo ‘3PMSF’ erop staat.
- In sommige buurlanden (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk in bergachtige gebieden) zijn automobilisten wettelijk verplicht om winterbanden op hun voertuig te plaatsen als ze in de winter op hun grondgebied willen rijden. Meer info hierover vindt u in dit artikel.
- Verwar winterbanden niet met sneeuwbanden. Sneeuwbanden, zoals die in de Scandinavische landen worden gebruikt, zijn speciaal ontwikkeld voor het rijden op wegen met sneeuw bij zeer lage temperaturen.
- Vergeet ook niet om regelmatig uw bandenspanning te controleren (zomer én winter): een correct opgepompte band verslijt minder snel.
Wat met vierseizoenenbanden?
Vierseizoenenbanden zijn een compromis tussen zomer- en winterbanden en bieden aanvaardbare prestaties in verschillende weersomstandigheden. In België bestaan er geen specifieke regels voor het gebruik van winterbanden. Vierseizoenenbanden kunnen dus het hele jaar door worden gebruikt. In landen waar winterbanden verplicht zijn, worden vierseizoenenbanden ook aanvaard als ze 3PMSF-gecertificeerd zijn.
Klassieke winterbanden presteren in zware winterse omstandigheden evenwel beter dan vierseizoenenbanden.
In elk seizoen goed verzekerd de weg op
Als u in de winter naar het buitenland reist, controleer dan eerst of winterbanden verplicht zijn in uw land van bestemming. Rijdt u niet met winterbanden (of sneeuwkettingen) terwijl dat verplicht is, dan riskeert u niet alleen een boete, maar zijn er mogelijk ook gevolgen voor uw aansprakelijkheid en de schadevergoeding bij een ongeval.
En zelfs als u voor de juiste banden hebt gekozen, kunt u helaas nog altijd lek rijden. Gelukkig biedt de bijstandsverzekering auto van P&V u 24/7 bijstand bij pech. Ontdek hier al onze formules en kruip met een gerust gemoed achter het stuur!
Vragen?
Neem contact op met uw P&V-adviseur.
Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Auto ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met stilzwijgende verlenging.
Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (https://www.ombudsman-insurance.be).
Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.
Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.
Bent u zeker dat uw verzekeringen nog helemaal aansluiten op uw huidige behoeften? Misschien bent u onlangs verhuisd naar een grotere (of kleinere) woning, kocht u een nieuwe wagen, ging u samenwonen of alleen wonen. Misschien had u wel een financiële meevaller, ging u met pensioen of liet u zonnepalen installeren. Of u wil graag een verzekering voor uw nieuwe elektrische fiets afsluiten, of …
Niet te weinig maar ook niet te veel
Verzekeringen zorgen voor een noodzakelijke bescherming voor u (en uw gezin). Maar waarvoor u bescherming nodig hebt, kan veranderen in de loop van uw leven. Aangeraden wordt om regelmatig een check-up te laten doen van uw verzekeringspakket om na te gaan welke verzekeringen eventueel dubbel zijn, welke ontbreken en welke geoptimaliseerd kunnen worden.
Schud uw verzekeringen wakker
Daarom nodigt P&V u ook dit najaar uit voor een gratis 'shake-up' van uw verzekeringspakket. Het doel? Kijken of uw verzekeringscontracten nog up-to-date zijn, ze ‘wakker schudden’ en indien nodig aanpassen zodat u altijd en overal optimaal beschermd bent. Gratis en vrijblijvend.
Vertrouwenspersoon en specialist in verzekeringen
Iemand die u kunt vertrouwen om over verzekeringen te praten, is essentieel. Iemand die naar u luistert, rekening houdt met uw persoonlijke situatie en begrijpt wat uw noden zijn. Uw P&V-adviseur zet graag samen met u, al uw verzekeringen op een rijtje om na te kijken waarvoor u wel of niet verzekerd bent. En hij beantwoordt natuurlijk ook graag al uw vragen over verzekeringen.
5 troeven van een P&V-adviseur
Uw P&V-adviseur:
- biedt u advies op maat
- bevindt zich in uw buurt
- maakt graag tijd voor een gesprek om u persoonlijk te leren kennen
- biedt u service via het kanaal dat ú verkiest (mail, telefoon, videocall, thuis of op kantoor)
- is op de hoogte van de laatste trends en veranderingen in de verzekeringssector en de promoties die voor u interessant kunnen zijn
Gratis een vrijblijvende shake-up
Maak vandaag nog een afspraak met uw P&V-adviseur voor een gratis en vrijblijvende check-up van uw verzekeringen. Zo bent u zeker dat u correct verzekerd bent en de juiste bescherming krijgt.